25 Mayıs 2016 Çarşamba

SAÇ İLE İLGİLİ PRATİK BİLGİLER




1.Evde saçımızı yaparken, bu sürecin hem basit ve kısa olmasını istiyoruz hem de kuaför kalitesinde sonuç elde etmek istiyoruz. Biz kadınların en çok uğraştığı konulardan bir tanesi saçlar ve bu yüzden, saçla ilgili pratik bilgiler edinmek, her zaman en çok dikkatimizi çeken konu. Hele ki bu pratik bilgiler işin uzmanından ediniliyorsa. Saç uzmanlarının şekillendirmeden önce uyardıkları ilk konu kullanılan şampuan. Mutlaka ph değeri düşük bir şampuan kullanmak gerekiyor. Krem kullanıyorsanız saç diplerine değil saçlarına uçlarına sürmelisiniz ve mutlaka bir kaç dakika bekletmelisiniz. Sıcak suyla değil, ılık suyla saçları yıkamakta, bu aşamayla ilgili dikkat edilmesi gereken son nokta. 





2.Gelelim işin yıkama sonrası kurulama ve kurutma işlevlerine. Eğer kıvırcık ve kabaran saçlara sahipseniz, havlu ile kuruturken dikkat etmelisiniz. Saçlarınızı havluyla ovalayarak değil, havluyu saçlarınıza sararak sadece fazla suyunu almalısınız. Ovalamak, hem saçınızın kırılmasına neden olacak hem de elektriklenecek ve kabarmasına sebep olacaktır.






3.Mükemmel bukleler elde etmek istiyorsanız, önceki gece saçınızı yıkayın. Özellikle bukle oluşturmak için kullandığımız, ısı veren saç şekillendiriciler ile ikinci gün birazcık kirlenmiş saç ile daha iyi sonuç alacağımızı söylüyorlar. Eğer hacimli saçlar istiyorsanız, başınızı öne eğerek kurutun. Buradaki saçla ilgili pratik bilgilerden biri, bilinenin aksine sıcak ve hızlı değil, düşük ısıda ve ağır ağır kurutmak olduğunu söylüyorlar. Özellikle de kıvırcık saça sahip olanlar için.






4.Elektiriklenmeyi ve kabarmayı önlemek için kurutmanın son aşamasında yada çektiğiniz fönün sonunda fön makinasıyla saça bir miktar soğuk hava tutabilirsiniz.





5.Pürüzsüz ve parlayan saçlar istiyorsanız, saça şekil vereceğiniz fırçaya saç spreyi sıkın ve ardından saçınıza son şekli bu şekilde verin.





6.Saçınıza bir model yaptınız ve tel toka takacaksınız. Daha tutucu olması için, tokalara sprey kuru şampuanlardan sıkın ve takın. Gün boyu rahatlıkla saçınızda kalacaktır tokalar.




7.Saçla ilgili pratik bilgilerin sonuncusu, saç dalgası oluşturmakla ilgili. Saçlarınızı ördükten sonra saç şekillendirici ile resimdeki gibi örgünün üzerinde gezdirin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta orta bölümden başlayarak sona doğru gitmek. En tepeden başlamayın bu saç dalgalarının daha yukarıda toplanmasına ve istediğiniz görüntüyü elde edememenize sebep olur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder